SZIKRÁZÓ NAPSÜTÉS A KATOLIKUS TÁRSADALMI NAPOKON

[mk_layerslider id=”5″]

KATTÁRS 2018. szeptember 7-9.
Székesfehérvár, Belváros

Program

A Katolikus Társadalmi Napok (KATTÁRS) rendezvényt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia hívta életre 2013-ban azzal a céllal, hogy bemutassa a Magyar Katolikus Egyház társadalmi tanításának elméletét és gyakorlatát. Egyházunk társadalomért folytatott munkája számos területen jelenik meg: oktatás-nevelés, szociális és karitatív szolgálat, kultúra-művészet, teremtésvédelem. A keresztény értékszemlélet és értékrend sokszor háttérbe szorul a médiában és a közbeszédben, alig gyakorolnak hatást a társadalmat érintő döntésekre. Ezen a helyzeten szeretne javítani a KATTÁRS.

A KATTÁRS fesztivál jellegű rendezvénysorozat is egyben, ahol az előadások és pódiumbeszélgetések mellett fontos helye van a kulturális műsoroknak, gyerek- és ifjúsági és családi programoknak, tanúságtételeknek, szabadtéri látványosságoknak. Ezek célja azonban mindig az evangélium átadása és az Egyház társadalmi tanítása és szolgálata kell, hogy legyen.

A rendezvény ünnepi megnyitója 2018. szeptember 7-én (péntek) 16.30-kor Székesfehérváron, a Városház téren lesz, majd 18 órakor szentmise a Ciszterci templomban. A katolikus intézmények bemutatkozó sátrai a Városház téren pénteken 16.30 – 20.00 óra között, szombaton 9.00 – 20.00 óra között tartanak nyitva.

A rendezvény záróeseményére, Erdő Péter bíboros úr által celebrált szentmisére 2018. szeptember 9-én (vasárnap) 11 órakor kerül sor a Városház téren (eső esetén a Prohászka emléktemplomban).

pdf icon

Kontakt

Most nem vagyunk elérhetőek. Küldjön elektronikus levelet és mi válaszolunk Önnek.

Not readable? Change text. captcha txt